Stöd dina favorit välgörenhetsorganisationer och marknadsför Crypto den här #BitcoinTuesday

Slutet av året närmar sig snabbt och vi har redan nått nya Bitcoin heltidshöjder! Uppskattningen av kryptovalutapriser och säsongsbetonade traditioner ökar sannolikheten för att kryptokurrency-donationer ökar till ideella och välgörenhetsorganisationer.

I ett försök att fånga och ytterligare förstärka denna välgörenhets potentiella energi, siktar Bitcoin Tuesday på att vara en årlig dag att ge och en motsvarighet till den berömda Giving Tuesday-rörelsen.

Idag startar Bitcoin tisdag en månadslång kampanj som heter #BagSeason som ser ut att förena kryptovalutasamhället för att donera till en mängd olika orsaker, inklusive American Cancer Society, Save the Children och International Medical Corps.

Varför donera till ideella organisationer i Crypto?

För kryptovalutahållare som vill göra en välgörenhetsdonation finns det anledning att göra donationen direkt i krypto snarare än fiatvaluta. Förutom att helt enkelt främja dess antagande kan det vara skattefördelar för givaren att göra en donation direkt i krypto.

Jack Dorsey donerade 1 miljard dollar i Square-lager istället för kontanter, och det finns en god anledning till det. Närhelst en person har en låg kostnadsbas i förhållande till det aktuella marknadspriset för en viss tillgång kan försäljning av den tillgången få dem att ådra sig en massiv kapitalvinstskatt. Med Bitcoin som den bäst presterande tillgången under de senaste 5 till 10 åren har många investerare en extremt låg kostnadsbas och måste allvarligt överväga sina skatter innan de tar vinst. I skrivande stund har 99% av Bitcoin-ägarna vinst. Det betyder att 99% av Bitcoin-innehavarna har ett mer skatteeffektivt sätt att donera till sina favoritsaker.

IRS behandlar virtuell valuta som egendom. Så, åtminstone i USA, kan donationer i Bitcoin eller andra kryptovalutor vara avdragsgilla. Detta innebär att innehavare kan donera sin krypto utan att behöva sälja den först och ådra sig kapitalvinstskatt, vilket innebär en 20-30% större donation och avdrag. För många givare blir frågan: „Skulle jag hellre donera till IRS eller ge mer till min favoritsak?“

Underlättar filantropi

I slutet av 2017, när Bitcoin senast var på dessa nivåer, såg vi en enorm ökning av donationer från samhället. Detta inkluderade skapandet av en> 5000 BTC välgörenhetsfond av en enda givare som tillkännagavs på reddit och kallades „The Pineapple Fund.“ Ideella organisationer som fick donationer var tvungna att lära sig i farten om denna framväxande teknik och fatta beslut om hur de skulle lagra, byta ut och rapportera donationerna.

Efter denna våg av Bitcoin-donationer grundade Alex Wilson och Pat Duffy The Giving Block (TGB), en organisation som är dedikerad till att göra det enkelt att acceptera bitcoin och andra kryptovalutadonationer. Genom TGB kan individer enkelt skicka donationer till de 100+ ideella organisationerna de har integrerat och automatiskt få ett skattekvitto efter att ha gjort en donation. Sedan grundandet har The Giving Block hjälpt till att skaffa miljoner dollar i kryptovaluta-donationer för dessa organisationer.

”Det är en vinn-vinn” säger Alex – TGB gör det enkelt för dessa ideella organisationer att ta emot donationer från denna tekniskt kunniga, unga och allt mer rika demografiska, och erbjuder samtidigt givare ett mer skatteeffektivt sätt att stödja sina favoritsaker.

Det finns ett symbiotiskt förhållande mellan filantropi och kryptokurvor utöver personlig ekonomi. Ett brett mål inom „kryptosamhället“ är att använda den nya tekniken för att främja ekonomisk integration och för att minska korruption från myndigheter och företag. Giving Block och de ideella organisationer de arbetar med utgör en alternativ mekanism för dem som utesluts från det globala finansiella systemet att delta i orsaker som är viktiga för dem. Genom att donera kryptovaluta till dessa ideella organisationer har du också en andel i att främja denna inkludering.

Bitcoin tisdag

Giving Tuesday är den globala givarrörelsen som samlade in över 400 miljoner dollar på 24 timmar förra året. Giving Block har skapat motsvarigheten till Giving Tuesday för kryptosamhället, #BitcoinTuesday. Detta kommer att vara en kampanj som körs parallellt som samlar kryptovänliga ideella organisationer med kryptogivare och företag för att samla in pengar för värda ändamål före årsskiftet. Bitcoin Tuesday startar en månadslång push för att skaffa kryptodonationer som en del av #BagSeason (Bitcoin årsgåva).

”Med bara fyra veckor kvar till årsskiftet kommer många givare att fråga sig hur de ska kompensera sina kapitalvinstskatter. Många kommer sannolikt att välja sin favorit kryptovänliga sak snarare än IRS. ” – Alex Wilson från The Giving Block