Bijna 90% van de beleggers in cryptocijfers maken zich zorgen over wat er met hun activa zal gebeuren nadat ze zijn overleden, maar slechts weinigen plannen dit op de juiste manier. Jongere beleggers zijn bijzonder schuldig, denken nauwelijks verder dan hun eigen leven.
Volgens een nieuwe studie van het Cremation Institute hebben slechts ongeveer een kwart van de bitcoin (BTC) investeerders een gedocumenteerd plan over hoe hun crypto-fondsen zullen worden verdeeld als ze eenmaal zijn gestorven.
Jongere generaties – die tussen de 18 en 40 jaar – hebben 10 keer meer kans om geen plan te hebben in vergelijking met oudere generaties, zo bleek uit de studie.
Slechts 65% van de millennials en 41% van de Generatie Z rapporteerde het hebben van een soort van plan over hoe hun crypto rijkdom zal worden doorgegeven aan hun geliefden zodra ze sterven, zei het.
Dat vergelijkt met 86% van Generatie X (41 tot 55 jaar) en 94% van de babyboomers (56 tot 76 jaar) die zeiden dat ze een plan hebben om ervoor te zorgen dat hun cryptobezittingen op de juiste manier worden geërfd.
„,,Terwijl zelfgenoegzaamheid een grote factor is, zijn de gecombineerde kwesties van het ontbreken van de diensten van het cryptobezit en de overheidsregelgeving belangrijke redenen voor algemene planningsdisorganisatie,“ zei het Instituut van de Crematie in de studie, die 7 Juli wordt gepubliceerd.
Er zijn reeds verscheidene voorbeelden rond de wereld van bitcoin investeerders geweest die zonder het verlaten van hun sleutels voor hun verwanten zijn gestorven. In dergelijke gevallen, moeten de families een soort ,,dubbele begrafenis behandelen,“ aangezien zij het verlies van hun geliefden rouwen terwijl het komen om het verlies van een onherstelbaar fortuin te verwerken dat van hen zou kunnen geweest zijn.
Dit onderstreept hoe de belangrijkste aantrekkingskracht van bitcoin – het veilig verwijderen van regelaars en ondoordringbare privacy van de regelgeving – ook zijn fatale zwakte kan worden. Gebruikers mogen dan wel immuniteit genieten voor hoge bankkosten en belastingen, maar ze missen de goede kant van het oude systeem, zoals hulp bij het beheer van hun nalatenschap.
Volgens Coincover is naar schatting zo’n 4 miljoen bitcoin (ongeveer 37 miljard dollar) voorgoed verloren gegaan door de dood. In een van de meest bekendgemaakte voorbeelden stierf de paranoïde Amerikaanse investeerder Matthew Mellon in 2018, waardoor er weinig aanwijzingen zijn voor een cryptofortuin dat naar verluidt destijds op meer dan 500 miljoen dollar werd getaxeerd.
In zijn studie onderzocht het Cremation Institute in totaal 1.150 mensen tussen oktober 2019 en juni 2020. Het onderzoek had tot doel „de metriek achter crypto-investeerders te begrijpen die een plan hadden voor wat er met hun investering gebeurt nadat ze zijn overleden, naast degenen die dat niet doen„.
Het was ook gericht op het vaststellen van het „aandeel van de investeerders die van plan zijn, samen met hoe ze van plan zijn, en of ze zich zorgen maken over het verlies van hun vermogen.“ De bevindingen tonen aan dat 65% van de crypto-beleggers hun activa in hun huishouden opslaan voor hun echtgenoten. Andere populaire gebieden zijn een computer (17%) en USB (15%).
De resultaten toonden ook aan dat vrouwen beduidend meer kans hebben dan mannen om een soort van cryptocurrency contingency plan te hebben als ze zouden overlijden. Dit was significant voor alle leeftijdsgroepen, behalve voor babyboomers, waar mannen meer plannen hadden dan vrouwen, aldus de studie.
Het Crematie Instituut is een groep van deskundigen, medewerkers en onderzoekers „die middelen aan het einde van het leven voor individuen en gezinnen creëren om een doordachte planning aan te moedigen en de veiligheid in alle stadia van het leven te waarborgen„.