Investera 3% i Bitcoin för att undvika COVID-19 Lockdown Devaluation – BitGo CEO

USA har gjort en stav för sin egen rygg med lockdown, och institutionella investerare vet redan det, hävdar Mike Belshe.

Coronavirus- låsningar kommer att tvinga människor ur fiatvaluta och till guld och Bitcoin ( BTC ), har VD för cryptocurrency tillgångschef BitGo varnat.

I en serie tweets den 12 augusti uppmanade Mike Belshe starkt investerare att vidarebefordra minst 3% av sin portfölj till Bitcoin.

Belshe: investerare kommer att gå från kontanter till guld, Bitcoin

Eftersom flera jurisdiktioner runt om i världen återinför obligatoriska lockdown-villkor, sa Belshe att i USA hade regeringen gjort ett fängelse för sig själv med hjälp av policyn.

”Regeringen tvingas upprätthålla låsningar för politisk korrekthet, vilket kommer att tvinga dem att skriva ut pengar ännu snabbare. Institutionella investerare flaggar detta och erkänner att devalveringen kommer att göra kontanter svåra att hålla, ”skrev han.

Dessa institutioner slog tydligt på rubrikerna den här veckan, när miljardollarföretaget MicroStrategy bekräftade att det hade antagit Bitcoin som dess reservtillgång.

Ett inköp på 250 miljoner dollar cementerade känslan av förändring, med VD Michael Saylor som lyfte fram Bitcoin unika egenskaper som pengar.

„De letar efter alternativ, och det … kommer till Bitcoin och guld,“ fortsatte Belshe.

”Om du inte har lite Bitcoin nu är det dags att lägga minst 3% av ditt nettovärde i Bitcoin. Detta är den lägsta risken, den högsta asymmetriska uppåtriktade investeringen du sannolikt kommer att se under din livstid. Eller stoppa låsningen. Men få fortfarande Bitcoin. ”

Hårda pengar inte inflationspapper

Som Cointelegraph rapporterade , har förutsättningen bakom lockdowns kommit under kraftig kritik från Bitcoin-supportrar.

I synnerhet „The Bitcoin Standard“ -författaren Saifedean Ammous har gjort att åtgärden är mycket mer skadlig för befolkningen i ett land på lång sikt än Coronavirus.

Kritiken följer av den som finns i Ammous ‚bok och andra som är kritiska mot den ekonomiska politiken baserad på utgifter och lån, till exempel Henry Hazlits „Economics in One Lesson.“

En tydlig relation mellan inflationär fiatvaluta och minskad välstånd innebär att Bitcoin är den enda äkta lösningen för dem som vill spara för framtiden.

Den här veckan blev meddelandet desto tydligare eftersom data visade korrelation mellan Bitcoin-prisåtgärder och expanderande centralbankers balansräkningar.